Sånggestaltning med Pia Olby

Under den här kursen arbetar du med verktyg för fördjupad sånggestaltning samt med reflektion över närvaro, kontroll och prestation. Kursen uppmanar till nyfikenhet och en vilja till utmaning och utveckling.



Syftet med kursen är att du som professionell skådespelare ska få syn på din egen personliga sånggestaltningsförmåga. Målet är att få en fördjupning i att tillämpa vokala och kroppsliga verktyg och en förståelse för vad begreppet kan betyda för framtida sceniska utmaningar - och att sång är så mycket mer än vackra toner.

Kursupplägg varje dag
Kl. 10.30 - 13.00 arbetar deltagarna med uppvärmning och andning/närvaro
Kl. 13.00 - 14.00 lunch
Kl. 14.00 - 16.30 sjunger varje deltagare individuellt inför de andra med pianist
Små pauser läggs in efter behov

Vem kan söka?
Professionella och yrkesverksamma skådespelare och dansare.
Kursplatser: 8
Kursen är producerad av Kulturakademin i samarbete med Dansalliansen och TeaterAlliansen med stöd av Västra Götalandsregionen och Region Halland.

"Pia är fantastisk som människa och inom sitt arbete med rösten! Jag blev väldigt inspirerad. Skönt att få tid med pianist, som också var otroligt duktig och trevlig."

Pia Olby är sångare, musiker och pedagog sedan slutet av 1970-talet. Hon undervisar blivande skådespelare i ämnet sånggestaltning på Stockholms Dramatiska Högskola, där hon har ett lektorat i Sånggestaltning. Genom åren har hon också lett oräkneliga kurser i improvisation och sånggestaltning både i Sverige och internationellt samt frilansat som sångcoach på teatrar över hela Sverige.

Läs mer/ansök HÄR!

Plats

GÖTEBORG

Datum

Måndag, tisdag (ej onsdag), torsdag och fredag 25, 26, 28 och 29 november 2024

Tid

kl. 10.30 - 16.30