Anders Öhrström

Anders Öhrström

50 år, 171 cm

Kontakt

teateralliansen@teateralliansen.se
0738-25 27 81

Aktuellt

Börjar anställning på Jämtlands Länsteater/Estrad Norr 8 januari 2017

Presentation

Jag gick ut Teaterhögskolan i Helsingfors 1999 som magister i skådespelarkonst. Sedan dess har jag arbetat på Teater Västernorrland, Norrbottensteatern, Västerbottensteatern, Jämtlands Länsteater/Estrad Norr och Riksteatern, samt i Finland och på Färöarna.

Jag har under åren fått en massa erfarenhet av att jobba mot både barn och unga, men jag har också gedigen meritlista inom vuxenteater. De flesta produktioner jag arbetat med har varit turnerande. Jag har varit turnéledare för ett antal produktioner där jag också varit engagerad som skådespelare. På Riksteatern har jag kombinerat de två arbetsuppgifterna i föreställningarna Förödelsedagsbarnet och senast i Två Tennisskor.

Mina färdigheter i sång och musikalitet är goda och med tid för instudering; mycket goda. Jag har hjälpliga kunskaper på gitarr och elbas. Framför allt tror jag att jag anses vara en ypperlig lagspelare och en entusiastisk ensemblemedlem med helheten i fokus. Sällan eller aldrig låter jag ”rollfixerandet” gå ut över det tänket.

Om jag ska nämna några produktioner som jag känner mig särskilt stolt över, så är det Rasmus Lindbergs Dan då Dan dog och Förödelsedagsbarnet, som båda uttagits till både den stora biennalen och till biennalen i Lund.

Ett urval ur mitt cv:
Hjälten på den gröna ön (Christy) Regi Lars Lind
Solens Barn (Protasov) Regi Joakim och Marcus Groth
Tre Systrar (Kulygin) Regi Kaisa Korhonen