Regifrukost: inkluderande metoder

med Pelle Öhlund och Sandra Johansson från Moomsteatern

Fotograf: Bodil Johansson

Fotograf: Lars Dareberg

Fotograf: Lars Dareberg

 

Starta veckan med att träffa regikollegor, inspireras och byta erfarenheter i ett samtal om hur regissören kan arbeta praktiskt med att skapa inkluderande scenkonst! Måndagen den 6 mars välkomnar TeaterAlliansen frilansande regissörer till ett frukostsamtal med inbjudna gäster från Moomsteatern.

Gäster: Pelle Öhlund (konstnärlig ledare) och Sandra Johansson (verksamhetsledare)

 

Under samtalet kommer Pelle kommer berätta om sitt arbete som regissör på Moomsteatern och de erfarenheter han bär med sig av att skapa inkluderande scenkonst. Sandra kommer berätta om en arbetsplats där skådespelare med intellektuella funktionsvariationer får möjlighet att fokusera på och utvecklas inom sitt yrke och hur scenkonsten kan vara ett verktyg för att sluta utesluta en hel samhällsgrupp.

Moomsteatern i Malmö är en fri professionell teater som heltidsanställer skådespelare med intellektuella funktionsvariationer på samma villkor som professionella skådespelare utan funktionsvariationer. Moomsteatern vill använda teatern för att utmana människors sätt att tänka och för att ge publiken en riktigt unik upplevelse, genom att göra engagerande scenkonst av hög konstnärlig kvalité. De brinner för att förändra tankar om stereotyper och vem som kan gestalta vad, och att utmana teaterbranschens sätt att resonera kring representation och vem som får ta plats på scenen.

Pelle Öhlund är sedan 2020 konstnärlig ledare på Moomsteatern och har innan dess arbetat till och från på teatern sedan 2007, både som skådespelare, regissör och dramatiker.

Sandra Johansson är verksamhetsledare på Moomsteatern sedan 2018, men har innan dess arbetat som producent på teatern sedan 2006.

 

Föranmälan: Via formuläret senast den 28 februari.

Max antal deltagare: ca 10.

Träffen är kostnadsfri, men vid sen avanmälan kan TeaterAlliansen komma att ta ut en avgift.

 

Övrigt: TeaterAlliansen bjuder på enklare frukost. Vid särskilda önskemål om specialkost maila: karin.vestlund@teateralliansen.se

 

Varmt välkommen med din anmälan!

 

Plats

TeaterAlliansens kuslokal, Kvarnholmsvägen 56, NACKA

Datum

6 mars 2022

Sista ansökningsdag var 2023-02-28.