Möte med regissörer
med Rebecca Örtman & Stefan Marling
TeaterAlliansen erbjuder 12 anställda (alt medlemmar i Unga TeaterAlliansen) möjlighet att under två dagar träffa och arbeta med två konstnärliga ledare/regissörer. Du kommer under lustfyllda former få pröva text och regi från ungdomsmanus till klassiker.
Arbetet ska inte presenteras eller leda till något resultat och det är inga roller som ska tillsättas.
Dagarna börjar med en timmes gemensam uppvärmning och därefter arbetar skådespelarna växlande i grupper med respektive regissör. Regissörerna kommer att välja olika material för arbetet. Materialet
Stefan Marling är skådespelare, regissör och pedagog. Han är utbildad vid Rose Bruford College i London och arbetade under nittiotalet som skådespelare runt om i Storbritannien. Sedan 2001 har han arbetat i Sverige och regisserat en rad uppsättningar, flera av dem av Shakespeare, på bl a Dramalabbet, Romateatern, Playhouse Teater och Spira i Jönköping. Han är huvudlärare i teater vid Stockholms musikalartistutbildning och konstnärlig ledare för Romateatern på Gotland.
Stefans inriktning: Vad kan vi lära oss om gestaltning och sceniskt berättande av Shakespeare? Vi arbetar fysiskt och handfast med Shakespeares texter och utforskar vers, rytm, musikalitet och energi i lekfulla kollektiva och individuella övningar.
Rebecca Örtman är regissör och manusförfattare samt konstnärlig ledare för Dramaqueen.
Är utbildad i regi på teaterhögskolan i Malmö med en master i filmmanus för unga på Stockholms dramatiska högskola. Frilansande regissör och manusförfattare med uppdrag på bl.a. Riksteatern, Göteborgs stadsteater, Uppsala stadsteater och Örebro länsteater. Anlitad gästpedagog på bland annat dramatikerutbildning Biskops Arnö och som manusdramaturg på SVT barn. Aktuell under våren 2021 som regissör och dramatiker på Malmö stadsteater med den egna produktionen ”Den stora sprickan.”
Rebeccas inriktning: Att arbeta med barn och unga och nyskriven dramatik.
Vi kommer att arbeta med aktuella texter och undersöka vad ett barnperspektiv egentligen är och kan vara. Min utgångspunkt är den egna kroppens erfarenheter av att vara barn. Vi närmar oss texterna genom fysiska övningar och improvisation för att se hur uttrycket kan växla mellan liten och stort.
Lokal: Repsaler på Riksteatern. TeaterAlliansen bjuder på lunch och fika i pauserna. Kursen avslutas med en gemensam uppsamling/diskussion.
Om antalet anmälda blir fler än antalet platser gör vi ett urval tillsammans med regissörerna.
Ansök senast 10/11
Plats
Riksteatern, Hallunda
Datum
30/11-1/12
Sista ansökningsdag var 2020-11-10.