Radioteater – grundkurs med Ludvig Josephson

Ludvig Josephson

Kursledare är Ludvig Josephson vars uppdrag är att introducera yrkesverksamma skådespelare till radioteatermediet och dess speciella förutsättningar. De scenerier, riktningar, uttryck, förberedelser och metoder som används i arbetet med radioteater skiljer sig ofta avsevärt från de som används inom scenteater och film.

Tillsammans med  Ludvig lyssnar deltagarna på föreställningar ur Radioteaterns repertoar föra att få ett gemensamt underlag för diskussioner och analyser. Genom praktiska övningar i inspelningsstudion och kring mikrofonen får deltagarna möjlighet att få en djupare förståelse för hur det går till att spela in en radioteaterpjäs. Före kursstart får var och en en skrivuppgift. Med den som dramatiskt material får deltagarna tillfälle att också pröva på radioteaterregi från kontrollrummet. Gruppen lyssnar på de inspelade övningarna analyserar och diskuterar gemensamt utfallet.

Ludvig Josephson är utbildad vid Dramatiska Institutets radiolinje (1992-1994) och var under nitton år medarbetare vid Radioteatern i Sveriges Radios P1. Han har där regisserat ett femtiotal föreställningar samt även producerat, dramatiserat och skrivit manus.


Plats

Stockholm
TeaterAlliansens lokaler i Nacka samt Stockholms dramatiska högskola

Datum

16-27 januari (vardagar)

Sista ansökningsdag var 2017-01-02.