Motion Capture – i praktiken

med Nicklas Hansson

Studio. Goodbye Kansas (pressbild)

Lär dig grunderna för Motion Capture - de grundläggande tekniska förutsättningarna, terminologin samt ett stort fokus på fysiskt skådespeleri och att arbeta i imaginära miljöer. Kursen innehåller bl.a. inslag av improvisation, karaktärsgestaltning och kroppspråk d.v.s. allt som kan ske inom kontexten av de unika möjligheter och restriktioner motion capture erbjuder.

"Jag har lärt mig något helt nytt, fått nya perspektiv. Vikten av fantasi och precision. Alla nya ord. Och en början till en förståelse av ett helt nytt sätt att berätta på." - Citat från tidigare kursdeltagare

Goodbye Kansas:skapar extraordinära visuella upplevelser; prisbelönta VFX, digital animation och performance capture för film, TV-serier, spel, gametrailers och reklamfilmer.

Nicklas Hansson: har bakgrund både som skådespelare och stuntman. Han har varit aktiv i branschen i över 15 år och har bl.a. medverkat i produktioner som Game of Thrones, Walking Dead, Dumbo och Transformers: Last Knight, och även här hemma i Sverige i produktioner som Beck och Morden i Sandhamn. Framförallt är han specialiserad på Motion Capture där han har medverkat i över 50+ produktioner både som skådespelare, stuntman och stuntkoordinator och är "Head of Swedish Operations" för Mocap Vaults, ett företag som har utbildat i motion capture i snart 10 år.

Antal deltagare:12-13

Klädsel/Förberedelse: Bekväma kläder och inomhusskor. Det är inget träningspass men det kommer vara fysiska övningar.

Kursen görs i samarbete med Dansalliansen d.v.s. det kommer vara både skådespelare och dansare som går workshopen.

Plats

Goodbye Kansas, Hammarbyterrassen 3, Stockholm

Datum

24-25 september (tisdag-onsdag)

Tid

10.00-16.00 (ramtid)

Ansök senast

2024-08-25

Ansök

Om du inte är anställd på TeaterAlliansen, vänligen bifoga ditt CV till varje kursansökan.

Tillåtna filer är PDF, Word-dokument och Pages för Mac.