Inläsning av ljudböcker – Malmö

Kursen vänder sig till skådespelare som vill få en bred introduktion till ljudboks-branschen. Frågor som tas upp är bl a hur marknaden ser ut, branschens framtid, vilka röster som funkar, vad som krävs för att nå framgång som inläsare, vilken sorts böcker som är populära och ekonomin i branschen och för inläsaren. Deltagarna får också möjlighet att själva prova på grundläggande studioarbete och inläsning av texter i olika genrer under tre kortare pass. Tillsammans med kursledarna lyssnar gruppen på och diskuterar sina egna inläsningar och kommersiella inläsningar som Word Audio producerat.

Kursledare och föreläsare är Mattias Lundgren, Peter Öberg och Mattias Linderoth på Word Audio. Word Audio är en av landets största producenter av ljudböcker och de är ständigt på jakt efter nya röster.

OBS! Till ansökan ska du också lämna ett separat röstprov med inläsning av en till två sidor ur en roman eller deckare. Gärna en relativt enkel text. Börja inspelningen med att säga ditt namn.

Om du inte har inspelningsutrustning och kan leverera en mp3 eller mp4, kan du använda din smart phone. Gör så här:
Android: Gå till play.google.com. Sök ”Smart Voice Recorder”. Ladda ner och installera appen i din telefon. Spela därefter in och spara filen. Tryck på skicka-symbolen, en rektangel med en pil i, och maila filen till lars.dahlqvist@teatercentrum.se.
Apple OS: Använd den inbyggda appen ”Röstmemon”. Spela in och spara filen. Tryck på skicka-symbolen, en rektangel med en pil i, och maila filen till lars.dahlqvist@teatercentrum.se.

Tänk på att sitta i en tyst miljö utan störande ljud när du gör din inspelning av röstprov. Håll telefonens mikrofon c:a tio centimeter från din mun. Om du har problem med inspelningen, maila till samma adress, ange ditt telefonnummer och invänta support.

Ljudfilen ska du mejla till: lars.dahlqvist@teatercentrum.se

Antalet platser på kursen är begränsat. Om fler ansöker än det finns plats måste gör vi ett urval baserat på de sökandes röstprov. Urvalet görs av Teateralliansen och Teatercentrum Södra tillsammans med Word Audio. Vi förbehåller oss rätten att göra urvalet, om nödvändigt, utan redovisning. Beslut om urval går inte att överklaga.

Kursen är ett samarbete mellan Teateralliansen och Teatercentrum Södra.

OBS! Till ansökan ska du också lämna ett separat röstprov med inläsning av en till två sidor ur en roman eller deckare. Gärna en relativt enkel text. Börja inspelningen med att säga ditt namn. Se ovan hur du ska göra.

Plats

Word Audio, Malmö

Datum

1-4 juni (torsdag-söndag)

Sista ansökningsdag var 2017-05-18.