Gaga och Viewpoints i Göteborg

TeaterAlliansen, kompetensutveckkling, skådespelare

Emma Rozgoni

Anne Jonsson. Foto Johan Sellén

Gaga och Viewpoints erbjuds av Teateralliansen till professionella scenkonstnärer som en del av Dans- och Teaterfestivalen i Göteborg
Datum:
29-31 augusti
Läs mer/anmäl dig HÄR!

Plats: Konstepidemin, Gröna rummet, Konstepidemins väg 6.
Fri entré, men föranmälan krävs (se länk ovan)

Målgrupp: professionella scenkonstnärer
Antal platser: 22 st
OBS! Var på plats senast 15 minuter innan passet startar, därefter släpps eventuella lediga platser till drop-in/på dörren.
För ytterligare information eller sen avbokning mejla: lisbeth.pettersson@teateralliansen.se.


GAGA med Emma Rozgoni

29-31 aug kl 9:00-10:00

Det rörelsespråk som är Gaga kommer ur tron på den helande, dynamiska och alltid förändrande kraft som finns i kroppens rörelse. Metoden utvecklades av Batsheva Dance Companys konstnärliga ledare och koreograf Ohad Naharin. Gagan erbjuder ett ramverk för att upptäcka och stärka sin kropp, för att utmana sina invanda rörelsemönster och utforska de ändlösa möjligheterna genom att aktivera sinnena och fantasin.

Emma Rozgoni är uppvuxen i Sverige och utbildad dansare vid Konsthögskolan i Oslo, idag med sin bas i Stockholm. Efter många års utforskande i Gaga-tekniken, med Ohad Naharin och Batsheva Dance Company, frilansande i Amsterdam och Israel, samt ett år vid Gaga Teacher Program, blev Emma certifierad lärare 2012.
Arrangeras i samarbete med Gaga Sweden/ilDance.

VIEWPOINTS med Anne Jonsson
29-31 aug kl 11:00-12:00
(möjligt att värma upp från 10.30)

Improvisationsmetoden Viewpoints är ett sätt att skapa och lära känna ett sceniskt material utifrån gemensamt fysiskt arbete på golvet med tidsmässiga och rumsliga fokus. Genom improvisationer utifrån specifika förhållningssätt till tid och rum agerar och reagerar du på de impulser du får. Metoden är skapad av Mary Overlie och Anne Bogart. Den används ofta för att bygga ensembler och skapa kompositionsmaterial till föreställningar, men även som en träning för aktören/artisten.

Anne Jonsson är konstnärlig ledare för Teater 3 i Stockholm. Men hon är också regissör som arbetar med rörelsebaserad scenkonst och är utbildad på Ecole de mime corporel dramatique i London, England och har tränat Viewpoints för Anne Bogart och SITI Company i NY, USA. Ann arbetar även som lärare i rörelsebaserad scenkonst och devising.

Plats

GÖTEBORG:
Gröna rummet, Konstepidemin
konstepidemins väg 6

Datum

29-31 augusti (torsdag-lördag)