Syftet med anställningen är att stärka frilansande skådespelare och bidra till en lång och hållbar karriär. Många anställda beskriver att anställningen på TA ger dem en känsla av tillhörighet och gemenskap, något som ofta saknas i en frilansares vardag. TA arrangerar personaldagar, frukostträffar, kurser och workshops som gör att du träffar kollegor. Dessutom fungerar anställda som mentorer för skådespelarstudenter på Stockholms konstnärliga högskola.
Kompetensutveckling
En viktig del av anställningen är att stärka de anställdas ställning på arbetsmarknaden och bidra till att bibehålla och utveckla deras färdigheter bl a genom att de erbjuds att delta i den kompetensutveckling vi anordnar. Kurser och workshops arrangeras ofta i samarbete med scenkonstinstitutioner, fria grupper och organisationer som till exempel Trygghetsrådet TRS, Kulturakademin och Dansalliansen.
Kollektivavtal
Anställningen på TA regleras i ett kollektivavtal mellan Fackförbundet Scen & Film och Svensk Scenkonst. Skådespelarnas anställning löper i 3-årsperioder. För att kvalificera sig för en ny 3-årsperiod måste de uppfylla minimikravet på arbete som skådespelare hos andra arbetsgivare under innevarande 3-årsperiod.
Under perioder då anställda inte är tjänstlediga för arbete hos andra arbetsgivare är de i tjänst på TA. De får lön, tjänstepension och omfattas av arbetsskade- och tjänstegrupplivförsäkring samt Trygghetsrådet TRS omställningsavtal.
Arbetsuppgifter
De anställda tar tjänstledigt från TA när de ska arbeta hos en annan arbetsgivare. Under perioder i tjänst på TA ska de fortsätta att utveckla sina karriärer genom att aktivt söka arbete, hålla sina profilsidor på TA:s webb uppdaterade, delta i kompetensutveckling, upprätthålla nätverk med mera.