Aktuella kurser, workshops och seminarier för dig som är professionell skådespelare

Utveckla dig som skådespelare

Kurser för skådespelare på TeaterAlliansen

Vem kan ansöka?

Du som är yrkesverksam skådespelare, med högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet, kan ansöka till TeaterAlliansens kompetensutvecklling. Är du inte en av TeaterAlliansens anställda skådespelare bifogar du ditt cv med varje ansökan. Är du tillsvidareanställd på en teater och deltar i någon av våra kurser, workshops eller seminarier debiteras din arbetsgivare en deltagaravgift.

Om antalet behöriga sökande är större än antalet platser gör TeaterAlliansen, tillsammans med kursledaren, ett urval bland de sökande.

Kolla att du fått ett bekräftelsemejl till den e-postadress du angivit när du ansökt till en kurs. Besked om antagning skickas till alla sökande 10–14 dagar före kursstart.

Har du frågor eller förslag på kurser är du välkommen att mejla saara.printzwerner@teateralliansen.se eller ringa på tel 08 452 21 26.

Vill du få information från TeaterAlliansen?

Plats: Strindbergs Intima Teater, Stockholm

Datum: 2-4 och 7-9 maj

Ansök senast: 2018-04-15

Skådespelaren i gestaltningsögonblicket - med Anna Pettersson

Hur kommunicerar regissör och skådespelare med varandra under repetitionerna? Hur påverkar underförstådda normer, traditioner och värderingar repetitioner och föreställningar? Om det här är frågor som intresserar dig och som du vill arbeta praktiskt med tillsammans med andra skådespelare och regissören Anna Pettersson så är det här kursen för dig.

Läs mer och ansök

Plats: Litteraturhuset, Lagerhuset, Heurlins Plats 1B, Göteborg

Datum: 23 april

Ansök senast: 2018-04-19

#vadhändernu? En dag om verktyg för ett jämställt arbetsliv

Flera av #metoo-uppropen berör scenkonst, musik, film och tv. Men vad händer nu och hur går vi vidare? Vi bjuder in till en heldag med föreläsare och panelsamtal kring frågor om vad sexuella trakasserier är, rättigheter och skyldigheter när det händer och vad som krävs för nolltolerans och att bryta tystnadskulturen på arbetsplatser.

Läs mer och ansök

Plats: Lasse Kühlers Dansskola, Tegnérlunden 6 Stockholm

Datum: Tisdagar och fredagar fr o m 6 februari - 20 april. Ingen undervisning på långfredagen och inte under vecka 14.

Ansök senast: 2018-04-20

Gaga drop-in morgonträning för skådespelare med Emma Rozgoni

Efter höstens succé fortsätter vi med Gaga morgonträning under ytterligare tio vårveckor! Så passa på att värma upp kropp och själ inför dagens arbete. Träningen är öppen för frilansande skådespelare och kräver ingen föranmälan.

Läs mer och ansök

Plats: Ccap, Stockholm

Datum: 28-31 maj

Ansök senast: 2018-05-13

Workshop with Masks and Obsessional beings (Buffon) - med Mariana Araoz

"In this workshop we’ll approach different mask techniques and the body dramaturgy. Mask is a vector of our emotions and creativity. It allows actors to discover or rediscover new ways of expressions. It demands sincerity and truth through amplification. The Body masks will be created by Sylvie Berthou along with the participants." - Mariana Araoz

Läs mer och ansök

Plats: Mazettihuset, Malmö

Datum: 7-9 och 11-12 juni

Ansök senast: 2018-05-23

Sånggestaltning - med Pia Olby

Genom röst- och sångövningar utvecklar deltagarna sin vokala- och musikaliska förmåga och utmanar sig själva. På förmiddagarna arbetar gruppen med uppvärmning och övningar, på eftermiddagen sjunger varje deltagare individuellt inför varandra.

Läs mer och ansök