Aktuella kurser, workshops och seminarier för dig som är professionell skådespelare

Utveckla dig som skådespelare

TeaterAlliansen, skådespelare, kompetensutveckling, Mikael Reijmar

Foto: Mikael Reijmar

Vem kan ansöka?

Du som är yrkesverksam skådespelare, med högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet, kan ansöka till TeaterAlliansens kompetensutveckling. Är du inte anställd av TeaterAlliansen bifogar du ditt cv med varje ansökan.

Om antalet behöriga sökande är större än antalet platser gör TeaterAlliansen, tillsammans med kursledaren, ett urval bland de sökande.

TeaterAlliansens kurser, workshops och seminarier är kostnadsfria för frilansande skådespelare. Är du tillsvidareanställd på en teater och deltar i vår kompetensutveckling debiteras din arbetsgivare en deltagaravgift.

Kolla att du får ett bekräftelse på din ansökan till den e-postadress du angivit. Besked om antagning skickas till alla sökande 10–14 dagar före kursstart.

Har du frågor eller förslag på kursinnehåll eller pedagoger är du välkommen att mejla saara.printzwerner@teateralliansen.se eller ringa på tel 08 452 21 26.

Vill du få information från TeaterAlliansen?

Plats: Stockholm

Datum: 11-15 februari 2019

Ansök senast: 2019-01-20

Master Class - med Kirk Baltz (US)

As an acting teacher, Kirk Baltz works with actors all over the world helping them gain a better understanding of strong acting techniques and staying authentic in the work, thus gaining a more striking presence on stage and on film.

Läs mer och ansök

Plats: Kungl. Myntkabinettet, Slottsbacken 6 i Stockholm

Datum: Måndag 28 januari 2019

Ansök senast: 2019-01-20

Så hanterar du härskartekniker

Att lära sig känna igen härskartekniker gör det möjligt att synliggöra och bekämpa dem. Det är viktigt att känna till härskarteknikerna så att man inte själv utsätter andra för dem, medvetet eller omedvetet.

Läs mer och ansök

Plats: Kungl. Myntkabinettet, Slottsbacken 6 i Stockholm

Datum: Måndag 18 februari 2019

Ansök senast: 2019-02-10

Bli inspirerad – bli klimatsmart med Artister för Miljön!

Vill du genom ditt liv och dina val, både som privatperson och i yrkeslivet, vara med att spara på jordens resurser och leva hållbart? Kom och bli inspirerad och klimatsmart tillsammans med kollegor från de tre scenkonstallianserna!

Läs mer och ansök

Plats: Ccap, Körsbärsvägen 9, nb i Stockholm

Datum: 4-8 mars 2019

Ansök senast: 2019-02-13

Gaga och gruppimprovisation

Efter några terminer av Gaga morgonträning erbjuder vi nu en intensiv-vecka med Gaga och gruppimprovisation med Emma Rozgoni.

Läs mer och ansök

Plats: Stockholm

Datum: 11-15 mars 2019

Ansök senast: 2019-02-17

Skådespeleri i tv-serier

En kurs som handlar om att finslipa ditt skådespeleri för de krav som tv-mediet ställer. Hur driver du din gestaltning i varje enskild scen och är samtidigt trogen din karaktärs resa genom säsongens alla avsnitt? Kursen ger dig också verktyg och tips om hur du kan förhålla dig och tänka när du har en biroll i en tv-serie.

Läs mer och ansök

Plats: Folkteatern, Göteborg

Datum: 11-15 mars

Ansök senast: 2019-02-18

Röstteknik, ljudboksinläsning och filmdubbning

En femdagarskurs för professionella skådespelare som ger dig verktyg i att använda rösten utifrån mikrofonens möjligheter och begränsningar. Praktiska övningar i novell/ljudbok och filmdubbning varvas med lyssningar och analyser.

Läs mer och ansök

Plats: Stockholm

Datum: 25-29 mars 2019

Ansök senast: 2019-03-03

Röstteknik för sång och tal

Lär dig mer om hur rösten fungerar, hälsosam röstanvändning och praktiska strategier för att utveckla din uttrycksmässiga förmåga i den riktning du vill. Under kursen introduceras Complete Vocal Technique (CVT) – en metod för en djupare förståelse av rösten och teknik för att få den att låta som du vill.

Läs mer och ansök

Plats: Göteborg

Datum: 3, 4, 5, 8 och 9 april

Ansök senast: 2019-03-13

Sånggestaltning

Kursen i sånggestaltning erbjuder professionella skådespelare möjlighet att arbeta med och utveckla sin egen vokala och musikaliska potential - och att utmana sig själva sångmässigt.

Läs mer och ansök

Plats: Ccap, Körsbärsvägen 9nb, Stockholm

Datum: Tisdagar och fredagar t,o.m. 11 december.
Vårstart 15 januari, tisdagar och fredagar t.o.m. 26 april.
OBS! Ingen träning v. 10 och v. 12

Ansök senast: 2019-04-26

Gaga drop-in morgonträning för skådespelare (ingen föranmälan)

Passa på att värma upp kropp och själ inför dagens arbete. Alla jobbar på sin egen nivå till skön musik och i god stämning.

Läs mer och ansök