Tillhör Unga TeaterAlliansen

Matilda Bördin

Matilda Bördin
Matilda Bördin

33 år, 163 cm

Kontakt

bordinmatilda@gmail.com
0735921266

Hemsida

www.matildabordin.se

Ljudklipp

Deckare

Fakta

Roman

Barn/Ungdom

HistoriskAktuellt

Just nu är jag aktuell i rollen som skomakaren  i MolièreEnsemblens föreställning Nya Skor! Föreställningen riktar sig till barn i förskola och lågstadiet och spelas på turné i hela landet under 2020 och 2021.

Presentation

Mitt namn är Matilda och jag är utbildad vid Stockholms konstnärliga högskola. Jag är en scenkonstnär med stor bredd och ett öppet sinne för nya utmaningar. Mitt främsta verktyg i repprocess och i skapandet av karaktär är att arbeta med kroppen och det fysiska uttrycket som utgångspunkt, oavsett om det är inom ramen av devising eller formbunden text.

Mitt intresse för teater har funnits så länge jag kan minnas. Jag är född och uppvuxen i Lejondalen, Tosseryd. Ett litet samhälle beläget strax utanför Borås. Under mina barn- och ungdomsår utövade jag teater via kulturföreningar och studerade estetisk linje, inriktning teater på gymnasiet. Därefter fick jag jobb som Pippi Långstrump i en familjeföreställning på Folkteatern i Borås. Sedan dess har jag bl.a studerat två år på Wendelsbergs folkhögskola, arbetat i flera frigrupper och på privatteater, arbetat med och utvecklat konceptet A-day, en dramatiserad föreläsning, tillsammans med Amnesty Sverige, undervisat i improvisation och spelat i flera uppsättningar av och med Improverket i Göteborg.

2016 landade jag så till slut i Stockholm då jag blev antagen till Stockholms konstnärliga högskolas utbildning i mimskådespeleri. Efter tre fantastiska och utvecklande år tog jag min examen i juni 2019. Utbildningen pushade mig att utmana mitt fysiska uttryck, både i kropp och röst. Nu ser jag med nyfikna ögon fram emot en framtid där jag får möjlighet att såväl som använda den kunskap jag äger även kunna fortsätta utvecklas och utmanas. Allt för att vara en del i att bringa välgjord kultur till en bred publik.

 

Särskilda färdigheter

Språk och dialekter

Svenska dialekter: Göteborgska, Västgötska

Sång

Röstläge: Mezzosopran

Spelstilar

Clown, Fysisk teater, Improvisation, Mask, Mimskådespeleri

Sporter

Akrobatik, Simning, Stage fighting

Körkort och certifikat

Personbil

Utbildning

180 hp i Mimskådespeleri, Stockholms konstnärliga högskola

Urval av roller

Scrolla i sidled för att se hela tabellen

ProduktionstitelTeater/bolagRoll/uppgiftRegissörÅrtal
Nya Skor!MolièreEnsemblenSkomakaren/NellieAnki Magnusson2020-2021
Blanca och BiancaPantomimteaternBlancaDaniel Goldmann2019
Ömsa//ÖgonblickStockholms konstnärliga högskolaOlikaIka Nord/Anne Jonsson2019
Svarta HandskenStrindbergs intima teaterEllenRob Melrose2018
Lilla fransyskanYdre kulturcentrumSuzetteEric Rusch och Christian Arnold2017