Maria Garrido Granhagen

Maria Garrido Granhagen

Fotograf: Anders Ristenstrand

42 år, 167 cm

Kontakt

mgranhagen@hotmail.com
0733604406

Presentation

Efter examen från Teaterhögskolan i Malmö 2006, arbetade jag på Teater Västernorrland/Scenkonstbolaget Teater till 2011. Där arbetade jag företrädesvis med teater för barn och unga och medverkade bla i Rasmus Lindbergs egna uppsättning av Svårast är det med dom värdelösa, som togs ut både till Bibu 2008 och Svenska Teaterbiennalen i Borås 2009.

Några andra produktioner är Allra käraste brorsan, i regi av Lasse Melin, som spelades på ASSITEJS världskongress i Köpenhamn 2011, Måndag är fiskbulledag, Fallna från månen (båda i regi av Karl Seldahl) och Kajsa Giertzs dansteaterföreställning Svansjön, som spelades både på Teatterikesä i Tammerfors och på Bibu 2012.

2010-2011 medverkade jag i sommaruppsättningen av En midsommarnattsdröm vid vridläktaren i Döda fallet, i regi av Karl Seldahl.

Från 2011 till 2015 arbetade jag på Ung scen/öst, där jag bland annat medverkat i Camilla Blomqvists Ung scen/öst kontaktar framtiden, regi Ragna Wei, Athena Farrokhzads Päron, regi Kajsa Isakson och Dimen Abdullahs Revolution i regi av Malin Axelsson. Revolution spelades under Bibu i Helsingborg 2016.

Sommaren 2015 medverkade jag i Pontus Plaenges uppsättning av En midsommarnattsdröm vid Shakespeare på Gräsgården i Vadstena.

Spelåret 15-16 medverkade jag  i Östgötateaterns uppmärksammade dokumentärteateruppsättning om tiggeri, vilket var en utmaning på många sätt. Produktionen renderade både ett stort ekonomiskt bidrag till behövande, bla i form av skolmaterial till Pauleasca i Rumänien, samt fördjupad förståelse för många i publiken.

Särskilda färdigheter

Språk och dialekter

Svenska dialekter: Dalmål, Norrländska, Östgötska

Sång

Röstläge: Mezzosopran

Sånggenre: Körsång, Visor

Spelstilar

Clown, Fysisk teater, Improvisation

Dans

Folkdans (svensk), Lindy Hop

Körkort och certifikat

Personbil

Övrigt

Viss medicinsk kompetens

Utbildning

Läkarprogrammet, Linköpings universitet 2017-2019

Teaterhögskolan i Malmö 2002-2006

Ölands folkhögskolas teaterlinje 00-01

Dramatik, Göteborgs universitet

Socialpsykologi, Uppsala universitet