Teaterchefer i samtal om skådespelarens arbete

Strindbergs och TeaterAlliansen

Evenemanget är just nu fullbokat. Önskar du stå på väntelista mejla: teateralliansen@teateralliansen.se

På vilka sätt är det möjligt att skapa ett expanderat utrymme för skådespelarens arbete under repetitionsprocessen?
Teaterchefen och doktoranden Anna Pettersson samtalar med de fyra teatercheferna Mattias Andersson, Dramaten, Petra Brylander, Uppsala stadsteater, Dritero Kasapi, Riksteatern och Maria Sid, Kulturhuset Stadsteatern.

Ett samtal för skådespelare, teaterchefer, regissörer och konstnärliga ledare.

TeaterAlliansen och Strindbergs Intima Teater bjuder in till ett samtal som utgår från Anna Petterssons konstnärliga forskning på Stockholms konstnärliga högskola, ett tillfälle att fördjupa sig i på vilka sätt det är möjligt att skapa ett expanderar utrymme för skådespelarna under repetitionsprocessen. Samtalet kommer att kretsa kring vilka arbetsuppgifter som hör till vilka yrkeskategorier och hur teaterchefer ser på, och vilka möjligheter de har att påverka, skådespelarnas förutsättningar till gestaltningsarbete under repetitionsprocessen. Som deltagare i publiken bjuds du också in att delta.

Önskar du en kostnadsfri publikplats så anmäl dig. Platserna är begränsade.

Under hösten har två tidigare samtal genomförts på SIT med Anna Pettersson som samtalsledare utifrån samma frågeställning; ett med regissörerna Paula Stenström Öhman, Maja Salomonsson, Carolina Frände och Olle Jernberg i panelen, och ett med skådespelarna Ann Petrén, Thérèse Brunnander, Kaj Ahlgren, Anna Azcarate och Joel Valois i panelen.

Plats

Strindbergs Intima Teater, Banhusgatan 20

Datum

Torsdag 11 november

Sista ansökningsdag var 2021-11-04.