Frukostsamtal med film- och teaterregissören Janos Szasz

Gatsby Foto Aorta

Janos Szasz. Foto Jonas Kündig

Göteborgs Stadsteater och TeaterAlliansen bjuder in till frukostsamtal under pågående Dans- och Teaterfestival i Göteborg.

Gäst: Janos Szasz
Flerfaldigt prisbelönad ungersk film- och teaterregissör. Han har satt upp mängder av såväl klassiker som nyskrivet i både USA och Europa. Janos utgår numera från Washington DC då han inte längre kan verka fritt i sitt hemland Ungern.
Läs mer om Janos Szasz HÄR!

Janos Szasz regisserar i höst F. Scott Fitzgeralds ikoniska roman Den store Gatsby på Stadsteatern Göteborg. Det är första gången romanen sätts upp på en svensk teaterscen och det blir den stora öppningen av Linda Zachrisons repertoar som konstnärlig ledare.

Historien om den store Gatsby från 1925 utspelar sig runt den unge Nick Carraway och hans excentriske granne: miljonären Jay Gatsby. Gatsby, i Janos Szasz regi, hand­lar om makt, pengar och om ytans förrädiska betydelse. Om att leva som om det inte finns en morgondag medan världen rasar runtomkring en.

Samtalet modereras av: Linda Zachrison
, konstnärlig ledare för Göteborgs Stadsteater. Samtalet sker på engelska.

Samtalet riktar sig till professionella och yrkesverksamma scenkonstnärer och är för denna målgrupp kostnadsfritt. Föranmälan krävs. Begränsat antal platser.

 

Plats

Stadsteatern, Göteborg

Datum

Onsdag 28 augusti

Tid

Kaffe & smörgås: 08.00-08.30
Samtal: 08.30-09.30

Anmäl dig senast

2024-08-27

Anmäl dig