Ulla Tylén

Ulla TylénUlla Tylén

64 år, 164 cm

Kontakt

teateralliansen@teateralliansen.se
0738-25 27 81

PresentationsfilmAktuellt

Våren 2018 spelar jag rollen Barbro i Idlaflickorna på Uppsala stadsteater.

Presentation

De senaste åren har jag varit skådespelare i en rad uppsättningar på Västmanlands Teater. Flera har varit gränsöverskridande med blandningar av dans/rörelse, och jag har även sjungit mycket och spelat diverse instrument.

Jag har sen tidigare erfarenhet av cross over uppsättningar, ett exempel är rollen som Styvmodern i Kajsa Giertz prisbelönta uppsättning av Snövit på Malmö Dramatiska Teater. Ett annat exempel är rollen som den franska författarinnan Marguerite Duras där jag kombinerar ett Suzuki-inspirerat rörelsespråk med texten i föreställningen Älskaren.
Jag har även lång erfarenhet av andra scenkonstuttryck såsom mask-dock- och föremålsteater.

Jag tycker om att undersöka en rolls rytm och hur den förändras i mötet med medspelare och publik. Jag letar gärna efter en stilla komik som ofta finns i de mest bistra sammanhang. Lusten till det komiska, musikaliteten och ett outröttligt intresse för undersökande processer är mina starkaste drivkrafter.

Utöver nämnda teatrar har jag arbetat på Unga Klara, Riksteatern, Ung Scen Öst, Regionteatern Blekinge Kronoberg, Smålands Musik & Teater, Dalateatern, Byteatern Kalmar Läns Teater och Norrbottensteatern.

Jag har även ett förflutet som skådespelande programledare på SVT, har skrivit en del dramatik och ger gärna workshops inom improvisationstekniken Viewpoints.