Mats Granath

Mats GranathMats Granath

56 år, 166 cm

Kontakt

teateralliansen@teateralliansen.se
0738-25 27 81

Aktuellt

Jag arbetar nu på Månteatern och spelar 3 olika föreställningar: 1 Vem? i regi av Pelle Öhlund baserad på Stina Wirséns barnböcker i Vem?-serien. 2. Kärlekens matsal i regi av Helena Röhr skriven av Christian Hallberg. 3. Before i regi av Marie Parker Shaw och skriven av Emma Broström. Till senvåren och hösten-18 börjar repetitioner av en nyskriven pjäs av Christian Hallberg i regi av Marie Parker Shaw.

Presentation

Via teatermusiken, såsom teatermusiker, kom jag i kontakt med skådespeleri för ca. 30 år sedan.  Sedan dess har skådespeleriet växt och kommit att betyda mer och mer. Så idag har jag 28 års yrkeserfarenhet som skådespelare. Mestadels, kanske 80%, för en ung publik då Månteatern, där jag arbetat mest, har barn och ungdomar som sin huvudmålgrupp. Men även en hel del vuxenteater, se nedan om föreställningar. Under åren har det blivit många större roller. Idag känner jag mig väl hemma i både musik- och teatervärlden. Som kompositör har jag också komponerat musik till ett 20-tal föreställningar. Mina instrument är saxofon och gitarr men såsom teatermusiker och kompositör har jag även en del baskunskap på många andra instrument. Min utbildning har jag fått från Fridhems Fhsk. i Svalöv samt Berklee Collage of Music i Boston

Exempel på uppsättningar som betytt mycket för mig är Färden till Västern i regi av Peter Oskarson, Electra med Lucy Wallace-Pitman, PsykoterapiX5 i regi av Olle Thörnqvist Samson&Roberto i regi av Marika Lagerkrantz, Romeo&Julia i regi av Jan Modin.

Särskilda färdigheter

Språk och dialekter

Språk: Engelska (amerikansk), Engelska (brittisk)

Svenska dialekter: Rikssvenska, Skånska, Stockholmska 

Sång och instrument

Röstläge: Tenor

Sånggenre: Körsång

Instrument: Elbas, Klarinett, Saxofon

Körkort och certifikat

Lastbil, Personbil

Övrigt

under åren arbetat med flera olika spelstilar: clown, commedia, realism m.fl.

Utbildning

Fridhems folkhögskola, Boston 1994, Musiklinjen 1984-1986, Berklee Collage of Music

Roller i urval

Scrolla i sidled för att se hela tabellen

ProduktionstitelTeater/bolagRoll/uppgiftRegissörÅrtal
BeforeMånteaternKaraktär BMarie Parker Shaw2017-2018
Vem?MånteaternKattenPelle Öhlund2017-2018
Kärlekens matsalMånteaternRolandHelena Röhr2016-2018
B-boyMånteaternMarie Parker Shaw2015-2016