Magnus Munkesjö

Magnus Munkesjö

48 år, 185 cm

Kontakt

magnus.munkesjo@gmail.com
070-6766170

Aktuellt

Sedan augusti 2015 är jag konstnärlig ledare av Mittiprickteatern.
Aktuell som dramatiker och regissör för produktionen Robotdiktatorn som hade premiär den 20 september 2018.

Presentation

Efter min utbildning fick jag först arbete på Norrbottensteatern där jag fick möjligheten att göra huvudrollen i Molieres Misantropen. Under 2000 och 2001 befann jag mig i Göteborg på Folkteatern där jag bland annat spelade med i Line Knutsens Snart kommer tiden och Ragnar Strömbergs Getingsommar.

2002 återvände jag hem till Stockholm och har, med något litet uppehåll, varit anställd på Mittiprickteatern. Genom åren har jag bland annat medverkat i föreställningar som: Färgernas hemlighet, Coraline, Fahrenheit 541 och När blir det snart. Den sistnämnda blev uttagen till Teaterbiennalen i Gävle 2011.

Sommaren 1996, åkte jag tillsammans med ett par klasskamrater från Teaterhögskolan, till Vadstena för att medverka i en uppsättning av Shakespeares Romeo och Julia.  Shakespeare på gräsgården var under 18 år en oerhört viktig del av mitt yrkesliv och genom åren blev jag en av Sveriges mest erfarna Shakespeareskådespelare. Roller som kan nämnas är Narren i Trettondagsafton , Rickard i Rickard III, Antonio i Köpmannen i Venedig, Pastor Evans i Muntra fruarna i Windsor och Narren Proba i Som ni vill ha det.

Två av somrarna har jag även regisserat: Förväxlingskomedin 2005 och Stormen 2012.

Från augusti 2015 är jag konstnärlig ledare för Mittiprickteatern tillsammans med Rolf S. Nielsen och Josefin Lennström.

Särskilda färdigheter

Språk och dialekter

Språk: Engelska (brittisk)

Svenska dialekter: Rikssvenska, Stockholmska , Sörmländska

Sång och instrument

Röstläge: Baryton

Sånggenre: Jazz, Musikal, Pop, Visor

Instrument: Gitarr

Spelstilar

Fysisk teater, Improvisation

Körkort och certifikat

Personbil

Utbildning

Teaterhögskolan i Stockholm 1995-1999