Lindy Larsson

Lindy Larsson

43 år, 193 cm

Kontakt

Agent: Agent Peter Jansson
peter@artistgruppen.se

Aktuellt

Just nu medverkar Lindy Larsson i Roma Armee, i regi av Yael Ronen på Maxim Gorki Theater i Berlin och som Spelledaren i Pippin, i regi av Ronny Danielson på Malmö Opera.

Presentation

Lindy Larsson är utbildad på Teaterhögskolan i Stockholm. Han har bl a arbetat på Dramaten, Malmö Opera, Stockholms Stadsteater, Malmö Stadsteater, Uppsala Stadsteater och Dansens Hus.

2017 medverkade Lindy Larsson i Birgitta Egerbladhs uppsätting av Som i en dröm, och Löwensköldska Ringen, i regi Anna Azcarate på Uppsala Stadsteater. 2016 spelade han Professor Higgins i Malmö Operas uppsättning av My Fair Lady, i regi av Anna Novovic. 2015 spelade han Narren i Trettondagsafton på Dramaten i regi av Åsa Melldahl. 2014 gjorde han rollen som Konferencieren i Cabaret på Malmö Opera/Malmö Stadsteater i regi av Hugo Hansén. Året innan spelade han Che i Evita på Malmö Opera och Kung Claudius i Hamlet på Uppsala Stadsteater, båda i regi av Linus Tunström.

På Stockholms Stadsteater har han bl a medverkat i Birgitta Egerbladhs uppsättningar Tjechovträdgården och Stor och Liten.

Han gjorde titelrollen i Siegfried - The Very Wagner Hero Hour i regi av Charlotte Engelkes som bl a spelats på Dansens Hus, Sota Theatre i Singapore och Kungliga Operan. Och tillsammans med henne har han skapat föreställningar som All is Divine , Svarta Hål och Kahlo - The Concert som bl a spelats på Republique i Köpenhamn, Kampnagel i Hamburg och visats på SVT.

Sedan 2015 driver han bandet Lindy & Bon Bon Band som bl a spelat på Nalen och Dramaten.

På film har han bl a medverkat i Colin Nutleys Änglagård - tredje gången gillt.

2010 fick han Kvällspostens Thaliapris för sin rolltolkning av Carmen/Escamillo i föreställningen Carmen på Malmö Stadsteater i regi av Kajsa Giertz, och 2011 mottog han Såstaholms Film- och Scenkonstpris till Höstsols minne.

Särskilda färdigheter

Sång och instrument

Röstläge: Barryton, Tenor

Sånggenre: Musikal

Instrument: Dragspel, Piano

Dans

Jazzdans, Modern dans/Nutida dans

Körkort och certifikat

Personbil

Utbildning

Teaterhögskolan i Stockholm kompletterande skådespelarutbildning 2006-2007