Jesper Arin

Fotograf: Magnus Aronson

Jesper Arin

Fotograf: Magnus Aronson

44 år, 182 cm

Kontakt

jesper@arin.se
0737-08 04 96

Hemsida

arin.se

ShowreelPresentation

Jag är utbildad vid London Academy of Dramatic Arts i England och HB Studio i USA men även gått kortare skådespelarkurser i Sverige.

Under våren 2019 turnerar jag bland annat  med Ondskan och spelar Våren Vaknar på Jönköpings Teater med TEATERi och hösten 2018 medverkade jag i musikteaterföreställningen I Bauerskogen på Smålands Musik och Teater. Det senaste spelåret har jag även turnerat med TEATERis uppsättning BULL som hade sverigepremiär i september 2017 samt Evil och Beethoven in Stalingrad.

Mellan 2007 och 2017 var jag ensemblemedlem på Mittiprickteatern. Där medverkade jag bland annat i föreställningarna Om det var krig i Norden och Fair Play som båda spelade mer än 250 gånger. Jag gjorde även titelrollerna i Othello, Snödrottningen samt Robin Hood. De två sistnämnda i samarbete med Parkteatern i Stockholm.
De senaste åren har jag varit inbjuden till flera teaterfestivaler i så väl Norden som USA samt uppträtt på Harare International festival of the Arts i Zimbabwe. Jag har också haft flera spelperioder på Edinburgh Festival Fringe med både Evil och Beethoven in Stalingrad.

Särskilda färdigheter

Språk och dialekter

Språk: Engelska (amerikansk), Engelska (brittisk)

Svenska dialekter: Rikssvenska, Småländska

Sång

Röstläge: Baryton

Sånggenre: Pop, Visor

Spelstilar

Dockspel, Objekt

Sporter

Fotboll, Golf, Stage fighting

Körkort och certifikat

Personbil

Övrigt

Radiodrama

Utbildning

LAMDA (London Academy of Music and Dramatic Arts)
HB Studio
Lee Strasberg Studio
Magisterexamen Idé- och lärdomshistoria (Uppsala Universitet)