Fredrik Gunnarson

Fredrik Gunnarson

53 år, 180 cm

Kontakt

teateralliansen@teateralliansen.se
0738-25 27 81

Presentation

Efter examen från Teaterhögskolan i Malmö arbetade jag ett år på Norrbottensteatern och sedan på Nya Unga teatern i Malmö. Sedan 1997 har jag återkommande jobbat på Malmö Stadsteater, och sågs senast i rollen som Caliban i Shakespeares Stormen på Hipp.

Jag har jobbat på Stockholms Stadsteater och där bl a medverkat i dansteaterföreställningen Tjechovträdgården i regi av Birgitta Egerbladh och Natten är dagens mor och Kaos är granne med gud (2007) av Lars Norén. Har dessutom medverkat i musikalen Pearl Harbour på Riksteatern.

På TV har jag synts i samhällsprogrammet Tredje makten, som visades och uppmärksammades under våren och sommaren 2002. Innan dess har även medverkat i flera av SVTs Wallanderfilmatiseringar. Har också medverkat i en långfilm, Vildängel, i regi av Krister Engberg.

För radion har jag hörts som August Strindberg i radiopjäsen Strindberg genombryter tandköttet av den danske dramatikern Svend Holm.

Vintern 2004 gjorde jag regidebut med barnföreställningen Hunden som kom in från kylan på Teater 23 i Malmö. Under våren 2005 bearbetade, regisserade och spelade i enmansföreställningen Vincent på Teater Terrier.

Har belönats med Kvällspostens Thaliapris och Nöjesguidens Malmö/Lundapris för min insats i monologen Kontrabasen på Malmö Dramatiska Teater 2001.

Utbildning

Teaterhögskolan Malmö 1992-1995