Astrid Kakuli

Astrid Kakuli

Fotograf: Mathilda Rahm

43 år, 169 cm

Kontakt

astrid@fenomenalfilm.se
0733-30 70 64

Aktuellt

Under hösten 2018 har jag spelat i den fem timmar långa föreställningen KRILON på Kulturhuset Stadsteatern. Föreställningen är baserad på nobelpristagaren Eyvind Johnsons romantrilogi, dramatiserad av Joakim Sten och regisserad av Carolina Frände.

I december kommer jag att börja repetera Sherlock Holmes det vita hjärtat på Kulturhuset Stadsteaterns barn och ungdomsscen i Skärholmen.

Presentation

Jag är född i Nairobi Kenya, uppvuxen på Gotland. Mina första teatererfarenheter skedde på medeltidsveckan på Gotland där jag uppträdde som gycklare inför tusentals åskådare. Det var som en stor lekstuga där allt var möjligt. Som ung ägnade jag all min lediga tid åt dansen, det ledde vidare till att jag utbildade mig till dansare men förstod snart att det ändå var teater jag ville ägna mig åt och bytte bana. Efter sju års konstnärlig utbildning har jag sedan frilansat. Jag tycker om att röra mig mellan olika genrer och platser. Jag har varit verksam vid ett flertal av Sveriges teaterinstitutioner och fria grupper, så som Uppsala Stadsteater, Riksteatern, Bohusläns Teater, Teater Tribunalen, Malmö Stadsteater, Unga Teater Västmanland, Ung Scen Öst, Shakespeare på Gräsgården med flera. Jag har under senare år gjort ett antal produktioner i Carolina Frändes regi på Kulturhuset Stadsteaterns barn- och ungdomsscen i Skärholmen som Norrtullsligan, Vågen, Fablerna med flera.

Är en av grundarna till kulturföreningen Tryck, en förening för afrosvenska kulturarbetare.

Är sedan hösten 2018 ledarmot i Shakespeare På Gräsgårdens konstnärliga råd.

Särskilda färdigheter

Språk och dialekter

Språk: Engelska (amerikansk), Engelska (brittisk)

Svenska dialekter: Gotländska

Sång

Röstläge: Alt, Sopran

Sånggenre: Jazz, Körsång, Musikal, Pop, Visor

Spelstilar

Fysisk teater, Improvisation

Dans

Jazzdans, Klassisk balett, Modern dans/Nutida dans, Showdans

Sporter

Yoga

Utbildning

Teaterhögskolan i Malmö 1999-2003
Balettakedemiens yrkesskola 1996-1999