Dansteater, kropp och kommunikation – med Birgitta Egerbladh

Kurs Dansteater TeaterAlliansen 20108

Birgitta Egerblad och kursdeltagare 2016.
Foto: Magnus Fond

En workshop, som med hjälp av övningar och improvisationer, undersöker dansteatern som form och kroppens möjligheter att kommunicera. Ett tillfälle för skådespelare att på ett intuitivt sätt undersöka och utveckla sin medvetenhet om relationen mellan kropp och text.

Utgångspunkten är det personliga kroppsspråket och hur vi uttrycker våra känslor, tankar viljor och behov. Hur vi "talar" genom kroppen. I Birgitta Egerbladhs form av dansteater blir människan och det personliga uttrycket synligt. Hur påverkas vi av tempo, placering, riktningar, närhet, avstånd och relationen till andra människor i ett rum?

Birgitta Egerbladh är koreograf, regissör och kompositör. Hon har bland annat arbetat vid Kulturhuset Stockholms Stadsteater, Kungliga Baletten, Göteborgsoperans Balett, Folkteatern Gävleborg, Uppsala Stadsteater, Unga Dramaten och Helsingborgs Stadsteater. Nyligen hade hon premiär på ”Prat och människor” med texter av Kent Andersson och Bengt Bratt för Folkteatern Göteborg. Hon har även samarbetat med humorgruppen Klungan.

Plats

Lasse Kühlers Dansskola, Stockholm

Datum

9-13 april

Tid

10.00-16.00

Ansök senast

2018-03-25

Ansök

Om du inte är anställd på TeaterAlliansen, vänligen bifoga ditt CV till varje kursansökan.

Tillåtna filer är PDF, Word-dokument och Pages för Mac.

Jag ansöker till ovanstående kurs och försäkrar att de uppgifter jag lämnar är korrekta. Jag samtycker till att TeaterAlliansen (TA) behandlar mina personuppgifter, i enlighet med Personuppgiftslagen (PuL) och Dataskyddsförordningen (GDPR). Jag godkänner att avidentifierade uppgifter kan komma att användas av TA för sammanställning av statistik. Jag kan när som helst kontakta TA (teateralliansen@teateralliansen.se) om jag vill radera mina uppgifter. Klagomål gällande TA:s behandling av personuppgifter lämnas till den svenska tillsynsmyndigheten Datainspektionen.